Wie zijn nou toch die hoeties; een vrij longe read over Jemen voor mensen die het in ruil voor een kwartiertje leestijd en 0,44 wel willen begrijpen

Zesmaal schieten voor honderd riyaal, Wadi Dahr, toeritische terkpleister, in 2006. @foto Nico te Laak

De oorlog in Jemen duurt en duurt maar. Maar wie vecht er nou tegen wie en waarom eigenlijk. En wie zijn nou toch die hoeties en zijn er dan ook toetsies, vraagt de verwarde nieuwslezer zich misschien af.

Om met het laatste te beginnen: nee, toetsies zijn er natuurlijk niet in Jemen. Houthi’s (ook houthies, eigenlijk حوثي – hauwthies) zijn een soort Talibaan, maar dan heel anders en van de shi’a, dat maakt het wat ingewikkeld. Daarom dit lexicon:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.