Week 42 in Jemen. Taiz is kapotgeschoten als Aleppo

In de volgende aflevering meer over de voorbije drie weken, die vooral om de afscheiding van Zuid-Jemen draaiden. Nu eerst een paar foto’s die vanmiddag binnenrolden.

We zien hier door een gat in een huis de chaos in Taiz, na hoofdstad Sana’a en havenplaats Aden de derde stad van Jemen. Taiz was altijd een redelijk liberale, open stad. De Jemenitische versie van de Arabische lente had er bijvoorbeeld haar hoofdkwartier.

2 gedachten over “Week 42 in Jemen. Taiz is kapotgeschoten als Aleppo”

  1. De zoveelste vergeten oorlog, met alle ingrediënten: onbeschrijflijk leed door geopolitieke machtsspelletjes en verwoesting van eeuwenoude plaatsen onder het mom van het bestrijden van het ‘kwaad’, whatever that may be. Enorm fijn dat jij erover blijft schrijven Anthon, dank je wel!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.