Heimwee naar Jemen, ondanks oorlog en vrienden die niet langer vrienden zijn

Het valt niet mee om Jemen uit en in een ander land te komen. En als je er uit bent wil je er eigenlijk toch weer terug, ook al heerst er oorlog, honger en tweespalt en zitten sommige vrienden inmiddels bij de vijand, vertellen de Jemenitische studenten Omar en Hiyam. (1499 woorden)

Ooit raakte ik op facebook bevriend met Franky uit Jemen. Waarom weet ik niet, het was zijn initiatief en het komt nu goed uit. We spreken af in de Starbucks aan Hamrastreet, Beiroet, 10:00 uur, het is begin november. Als ik twee stappen binnen ben komt Franky op me afgelopen; een hartelijk groetende jongeman. In zijn kielzog een al even vriendelijke jongedame. Ik krijg van hen een mok Starbucks, die ik later niet mag betalen. En ik mag ook niets anders voor ze kopen. Ook al is hun geld bijna op.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.