Hiken in Libanon; voor je eigen plezier en een beetje voor lasting peace

Waar oorlog wijkt keren toeristen snel terug, zelfs in het Midden-Oosten. Je kunt bijvoorbeeld heel goed in Libanon terecht als je van bergwandelen en lekker eten houdt. Er ligt een langeafstandswandelroute met vierhonderdzeventig avontuurlijke kilometers spectaculaire uitzichten. Meelopen verhoogt de kans op lasting peace. (2555 woorden, zesendertig beelden)

De wenkbrauwen fronsen als het ontbijt op tafel verschijnt: een grote pan dampende griesmeelpap. Pap blijkt zout en er drijven brokken knoflookteen in rond. Een goede bodem voor twintig kilometer klimmen en weer afdalen, zegt gastheer Mahmoud. Voor wie zijn kommetje kishik deze vroege ochtend onaangeroerd laat is er allerlei ander lekkers, allemaal even vers van het land.

2 gedachten over “Hiken in Libanon; voor je eigen plezier en een beetje voor lasting peace”

    1. Ik zou een keertje meelopen of zelf met een clubje, dat is pas echt adembenemend. Er lopen meer oude heertjes mee trouwens, naast jonge gazelles

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.