Navigatie op de laptop

De verbreiding van de goedkope minilaptop heeft het leven vereenvoudigd. Waarom zou je voor alles aparte apparaten op zak hebben, als je ook kunt bellen, mailen, surfen, chatten, beeld bekijken, muziek beluisteren en navigeren op het handzame laptopje.

Voor het laatste doel heeft Garmin het programma Mobile PC gemaakt. Het komt per DvD inclusief gps ontvanger (€120) of als u al een gps heeft, alleen op DvD (€80). Het kaart- en navigatieprogramma gaat op het laptopje, laptopje op dashboard en voila: klaar is uw navigatiesysteem op lekker groot scherm.

Wat nog ontbreekt is een Nederlandse stem, plus een oplossing voor de postcodebug, maar Garmin heeft beloofd snel met updates te komen. Voorts is aan te raden het systeem op de autoradio aan te sluiten, anders overstemt het verkeersgeraas alras de laptop. Verder draait het systeem vooralsnog niet op Linux, dus is Windows noodzakelijk. Plus 1,5gb vrije ruimte voor de kaarten.

______________

Waardeer dit artikel!!

Bovenstaand stukje werd je gratis aangeboden. Als je dat waardeert en dat wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

NB: Zonder kosten, elke cent komt in het journalistenbeursje
Naar doneren, veilig en in twee kliks. Thnx!

Geef een reactie