Lonely at the top

Op zoek naar de karakteristieken van talent neemt Talent jonge uitblinkers onder de loep. In de eerste aflevering van deze nieuwe serie : Sywert van Lienden (5 VWO,1990), voorzitter van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS), dat met succes de 1040-urennorm van tafel kreeg. ‘Je accepteert ons gezag niet meer’. (1793 woorden)
Factor:Talent
‘Ik weet niet precies wat mijn talent is. In mijn geval kan je misschien beter spreken van frustratie. En van idealisme. Plus een portie lef. Een inspiratiebron heb ik niet. Mijn opa -ik heb hem nooit gekend- was eerst actief in de politiek, later ving hij kansarme jongeren op in een kamp in Apeldoorn, om hun dingen bij te brengen waar de samenleving behoefte aan had. Zoiets heb ik ook. Als ik voel dat iets niet goed zit, dan wil ik nagaan waar precies het probleem zit. Vervolgens wil ik het aanpakken. Is dat genetisch, is dat talent? Ik weet het niet.

De lagere school was niet buitengewoon leuk. Ik werkte daar ongeveer twee uur per week, uitdaging vond ik er niet. Het begin van mijn middelbareschooltijd was daardoor niet makkelijk. Ineens op het gymnasium, in een klas vol mensen die je wel begrepen. Dat was het moment dat ik me ook begon te interesseren voor dat sociale. Sommige boeken zijn het eerste jaar niet uit de kast gekomen. Ik ben blijven zitten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.