Arabische Wolken

Jemen, dat is een land ver weg met wilde Arabieren die je willen kidnappen, is de gemiddelde reactie wanneer je vertelt voor een wandelvakantie naar Jemen te vertrekken. Een beeld dat wat aanvulling kan gebruiken. (1717 woorden, vijf beelden)

In Shibam beginnen we met lopen. De eerste huisjes van het dorp Kawkaban-in vroeger tijden schier onneembaar- gluren hoog boven ons over de loodrechte rand naar beneden. We lopen zij aan zij met een ploegje jongens dat de wandelweg plaveit met enorme rotsblokken. Wij met onze bescheiden rugzakjes, zij met blokken steen van vijftig kilo plat op de gebogen rug. ”Niks goed werk”, zeggen de jongens, die voor tien uur stenen tillen per dag duizend riyalen verdienen. Amper genoeg voor de dagelijkse portie nationale verslaving: een groen bosje stimulerende twijgjes: qat. We kronkelen verder naar boven tussen lage, doornige Acacia´s. Om ons heen wemelt het van de glimmende spreeuwtjes. Ver beneden ons horen we een speelkwartier beginnen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.