ImailU vs Jambala

Er zijn momenten dat je een mail schrijft en denkt: die moet eigenlijk op de post. Kan, middels printer, envelop, postzegel en gang naar brievenbus. Kan ook anders, middels dienstverleners die je mail printen, in een envelop stoppen, frankeren en naar de brievenbus brengen. Voor ongeveer de prijs van twee postzegels. Volstrekt onnodige dienst natuurlijk, maar wel gemakkelijk en soms een uitkomst.

Zo zijn er mails -opzeggingen, klachten, facturen- die aan juridische kracht winnen wanneer ze gedrukt in een brievenbus glijden. Zo zijn er mensen -omaas of vrienden in arme landen- die geen e-mail hebben. En zo zijn er vakantievrienden die je graag nog even een herinnering aan die prachtige momenten op de camping stuurt. Dat hoeven niet alleen letters te zijn, je plakt er zo een fotootje van die leuke kanotocht tussen. Je kan zelfs een pdf meesturen. De mogelijkheden zijn onbegrensd, voorzover je tenminste je computer de baas bent.

We openen een account en storten €10 voor een proef op de som bij twee concurrerende dienstverleners. De eerste, Jambala, zegt voornamelijk voor de zakelijke markt te werken. Jambala is boos op de ander, ImailU, want die heeft zijn idee gestolen. Beide zijn in elk geval even snel, de proefbrief lag in twee dagen op de mat. ImailU schrijft het adres handmatig op de envelop, bij Jambala geschiedt het proces geheel automatisch in drukletters.

Jambala is goedkoper, €0,82 + drie stuivers per vervolgvelletje tegenover €0,99 (€0,80 voor grootverbruikers)+ zeven stuivers bij ImailU. Jambala fotoprintte echter de meegestuurde jpg op een A4, wat wel prachtig is, maar ons ongevraagd kwam te staan op een extra €5. ImailU stuurde de foto kleiner afgedrukt op een gewoon velletje papier. Kijk uit dus wat en hoe je attachments en vooral jpg’tjes meestuurt. Beide diensten geven helaas geen mailnotificatie van ontvangst of verzending. Misschien kunnen ze daar nog wat aan doen.

………………….. vs Wingmail

Aanvulling, 18 januari 2008. Er is een derde aanbieder van de hierboven beschreven dienst op de markt gekomen: wingmail. Een proefbrief leverde bevredigende resultaten op. Zowel beeld als tekst waren strak afgedrukt. Brief lag volgende dag op de mat. Zowel adres als afzender in drukletters op envelop. Bovendien verstuurt wingmail zowel een orderbevestiging als een verzendbevestiging. Kortom, wingmail komt voorlopig als beste uit de bus.

Zie:
www.jambala.nl en www.imailu.org en wingmail.nl
Naschrift 2016, vrij kort op publicatie bleken de diensten alle drie de nek omgedraaid. Helaas pindkaas, maar kennelijk onvoldoene verdienmodel. Via Post.nl-dochter Kaartwereld kun je wel ansichtkaarten online versturen, in allerlei variaties en met tekst.

______________

Waardeer dit artikel!!

Bovenstaand stukje werd je gratis aangeboden. Als je dat waardeert en dat wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

NB: Zonder kosten, elke cent komt in het journalistenbeursje
Naar doneren, veilig en in twee kliks. Thnx!

Geef een reactie