Niet verzanden in gekissebis

Initiatieven om te komen tot speciale scholen voor hoogbegaafde kinderen zijn niet nieuw, wel nieuw zijn de verstrekkende ambities die het Leonardoproject kenmerken. Kennelijk is de grond voor zulke initiatieven het afgelopen decennium bouwrijp gemaakt, met veel gelobby en de erkenning van hoogbegaafdheid als probleem door Den Haag en de onderwijswereld. (626 woorden)

Getuige bijvoorbeeld ook de begaafdheidsprofielscholen, een netwerk van scholen die meer werk maken van opvang en begeleiding van begaafde kinderen. Dat netwerk wordt momenteel uitgerold tot een landelijk dekkend netwerk van scholen voor voortgezet onderwijs (zie ook Talent nrs. 1 en 2 van 2007).

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.