Het glazen plafond in Jemen

Een recent VN-rapport concludeert dat participatie van vrouwen in de samenleving de sleutel is tot ontwikkeling van de Arabische wereld, maar dat die participatie ver onder de maat blijft. Aan minister Amat Al-Razzaq (1955, portefeuille Arbeid en Sociale zaken) om daar in Jemen wat aan te doen. ‘Het gaat langzaam. Soms te langzaam. Maar u moet zich realiseren dat vrouwen in Jemen pas sinds veertig jaar onderwijs krijgen.’ (1374 woorden)

Volgens de cijfers doen erg weinig vrouwen mee in Jemen. Hoe ziet u zelf de positie van vrouwen in uw land?
De constitutie van Jemen spreekt over mensen, zonder onderscheid. In onze wet bestaat gelijkheid tussen mannen en vrouwen, in alle opzichten, op alle niveaus en in alle facetten van de samenleving. Alleen, de wet is in Jemen niet hetzelfde als de praktijk. De tradities en gewoonten staan de naleving van die wetten in de weg. Daar gaapt een flink gat tussen, dat beseffen we terdege.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.