Het profiel van de begaafdheidsprofielschool

Zes scholen voor voortgezet onderwijs dragen sinds dit najaar officieel het certificaat begaafdheidsprofielschool. Wat onderscheidt hen van gewone scholen en hoe duurzaam is dat profiel eigenlijk? (1853 woorden)


Bijna alle middelbare scholen dragen vandaag de dag een profiel. Profileren wordt toegejuicht door Den Haag, want zonder een vleugje eigenheid werf je tegenwoordig geen leerlingen meer. LOOT-scholen mikken op de sportieve kinderen, die er de gelegenheid krijgen extra veel aan sport te doen. Cultuurprofielscholen bieden kunstzinnige kinderen de ruimte zich verder te ontwikkelen in de kunsten. Tweetalige scholen bereiden hun leerlingen voor op internationale wetenschappelijke carrières. De (hoog)begaafde leerling kan sinds kort terecht op zes begaafdheidsprofielscholen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.