Rubber voeten

Kleine kinderen lopen graag op blote voeten. Grote mensen soms ook, want barrevoets loop je per saldo het lekkerst. Alleen zijn de vakanties te kort om voldoende eelt te kweken, zodat distels en nare steentjes ons voor een harde keuze stellen: toch weer slipper, sandaal of soortgelijk schoeisel onder de voet binden, of zich met gebutste hobbitvoeten door het leven slepen. Hoeft niet meer, want zoolfabrikant Vibram heeft de fivefingers voor ons verzonnen. (367 woorden)


Uiterlijk heeft de fivefinger wel wat van een surfschoentje, een zwemschoen of een klimschoen: een stuk rubber afgetopt met elastisch textiel waar je voet in gaat. De fivefinger onderscheidt zich daarvan zoals een handschoen zich van een want onderscheidt: de tenen gaan ieder apart in een kokertje. Dat kost wat gefriemel bij het aantrekken, want de tenen kennen de weg naar hun eigen kokertje nog niet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.