Minder bange journalisten

Krantenverkopers, Tahrirplein, Sanaa, Yemen Foto Nico te Laak

De komende zes maanden – de aanloop naar de presidentsverkiezingen van september- is het buigen of barsten voor Jemen, denken Jemenitische journalisten. Ze hebben het zwaar te verduren gehad de laatste twee jaar, maar hebben goede hoop op meer vrijheid. ”Het regime van president Ali Abdallah Saleh heeft het te druk met de chaos in het land. Ze hebben geen tijd op ons te letten.” (907 woorden)


Voor een land zo arm als Jemen – in het laatste UN development rapport weer drie plaatsjes gezakt, alleen Haiti en de helft van Afrika houdt Jemen er nog onder- is de bouwlust opmerkelijk. Langs alle uitvalswegen bouwen mannen en machines aan nieuwe huizen. Dorpjes worden ingekapseld. Zelfs qatveldjes moeten het ontgelden.
Vanaf een van de vele bergtoppen kijk je zo neer op de stad, of die nu Sana’a, Taiz of Ibb heet. Elke dag slokken die steden weer stukjes ruraal gebied op.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.