Online verrijking op de Virtual School for the Gifted

De Australische Virtual School for the Gifted biedt begaafden een keur aan onlinecursussen, tegen een bescheiden bedrag en met een-op-een begeleiding. Er zijn plannen voor een Europese vestiging, ook virtueel.
(1643 woorden)

Tien jaar oud wordt de Virtual School for the Gifted (VSG) in oktober. De school is in 1997 gestart na een hausse in de berichtgeving over giftedness in Australië. De VSG biedt haar studenten –imiddels verspreid over twintig landen- een dertigtal online cursussen, allen in het Engels. Die cursussen gaan over breed uiteenlopende onderwerpen, van de oude Egyptische beschaving tot ‘beyond HTML en Java’. De cursussen, zo benadrukt de VSG op haar website, zijn geschreven als verrijkingsmateriaal voor begaafde studenten. Dat materiaal kan vele vormen hebben, al naar gelang de behoefte van de student. Het kan leiden tot het doorwerken van het complete curriculum of tot het uitdiepen van slechts een enkel element uit die cursus, en alles wat daar tussenin ligt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.