Gegoten schoenen

Bij wandelschoenen draait het niet om merk of model maar om pasvorm, want de schoen moet zitten als gegoten. Anders werken ‘ s avonds de lachspieren niet meer en wil je nooit meer wandelen. Plus bruikbare tips en hulpmiddeltjes.
(1138 woorden)

Plat wandelen, stadswandelen, kort wandelen.    Wandelen op het vlakke vereist minder van schoenen, reden dat de verkoper je misschien een lichte, lage schoen (categorie A) van synthetisch materiaal zal aanraden. De zool van zo’n schoen loopt omhoog bij hiel en teen, waardoor je als vanzelf doorrolt bij het lopen: ook wel het ‘ afwikkelen’ genoemd. Nadeel is dat de nadruk van het loopwerk bij de voetspieren terecht komt en dat zijn niet de sterkste spieren van het lichaam.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.