De step is de revival voorbij

Thijza Brouwer, stepfanaat en webmaster van autoped.nl, stept ’s zomers wedstrijden op een sportstep, met groot voorwiel en stepachterwiel. ’s Winters zoeft ze op de stepslee over ijs en sneeuw. Maar de eerste keer dat ze op de ministep –de opvouwbare step met skatewieltjes- reed, ging ze onderuit.
(eerder in: NRC Handelsblad/product 2 dec 2003, 713 woorden) 2 dec 2003 Dat wordt niks met die klotedingen, dacht ze, maar het werd een wereldwijde rage. Als Thijza tegenwoordig naar de stad gaat, geeft ze besmuikt toe, neemt ze haar ministepje mee. In het kielzog van de ministep is het een komen en gaan van stepvarianten, van het stickboard –een soort skateboard met stok- tot gemotoriseerde steps, in feite kleine scootertjes.

De laatste zijn in toenemende mate een bron van zorg voor politie en justitie, want vaker speelgoed dan transportmiddel en niet altijd even deugdelijk in elkaar gezet. ”Voor motorsteps geldt: onder de zestien, niet goedgekeurd, geen verzekering of geen certificaat: inbeslagname,” zegt Anton Stigter van het Openbaar Ministerie. Goedgekeurd zijn slechts drie elektrische stepjes, voorzien van een zadel en vallend onder de snorfietsregels, waar ze inderdaad het meeste van weg hebben.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.