Voor familie en vrienden: een pittige koffie uit Colombia en/of een zachte mokka uit Myanmar

Wil je een keer specialty coffee proberen dan kan ik wat voor je branden. Voor 6 euro per half pond, licht of donker naar wens.

In het kader van mijn onderzoek naar specialty coffee heb ik de hand weten te leggen op een zak Nariño en een zak Myanmar.

Bij elkaar 95 kilogram groene koffiebonen en ik heb daarvan bijna de helft over, zodat ik graag familie en vrienden kennis laat maken met deze tikje bijzondere, superversgebrande koffies.

De Nariño is een iets pittiger koffie uit de gelijknamige provincie in Zuid-Colombia. Hieronder de details en de smaaknotities

De Myanmar is wat zachter, tikje mokka. Deze koffie draagt de geur van koffiebessen en voert me terug naar al die bezoekjes aan koffieboeren in Zuid-Amerika afgelopen najaar.

 

Beide koffies zijn Arabicas -lager cafeinegehalte- geimporteerd via Thissideup. Dat garandeert een goede prijs voor koffieboeren Mauricio Bolaños en/of The Three Kuns, die daarmee ook koffie van volgend jaar kunnen telen, voor ons of of iemand ergens anders.

Voor jullie brand ik beide supervers in de door jou gewenste branding. Of ik maak een blend, alles kan.

Als je in de buurt woont kom ik t brengen, anders ophalen. Voor zover de voorraad strekt.

Je kunt de koffie ook groen kopen en zelf branden, in een koekepannetje of een popcornbrander. Groen is die een tientje per kg.

Mail me op abumelle@gmail.com of via de app

______________

Waardeer dit artikel!!

Bovenstaand stukje werd je gratis aangeboden. Als je dat waardeert en dat wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

NB: Zonder kosten, elke cent komt in het journalistenbeursje
Naar doneren, veilig en in twee kliks. Thnx!

Geef een reactie