Jemenlog-13/april/17-Aan de slag in de moestuin

Het noorden van Jemen bereidt zich voor op nog veel meer strijd en voedseltekorten. De vijand houdt alles potdicht, dus moeten de mensen zelf veel meer voedsel gaan verbouwen, zeggen de leiders.

Deze foto kreeg ik van Nasser Arrabyee, journalist te Sana’a, hoofdstad van Jemen. Nasser zit ‘dichtbij de bronnen van de macht’, zo kwamen we overeen dat ik hem mocht omschrijven. De macht in Jemen -in dit geval het bergachtige noordelijke hartland, waar de meeste Jemenieten wonen- ligt in handen van de Houthies. Dat is een soort Talibaan, maar dan toch weer heel anders. Hier lees je meer over de Houthies en hoe zij aan de macht kwamen.

Eén gedachte over “Jemenlog-13/april/17-Aan de slag in de moestuin”

  1. Ik weet dat er ook mensen zijn die zuchten bij blendle. Als je mijn artikel toch wil lezen kun je blendle omzeilen door supporter te worden of door een mailtje te sturen naar abumelle{at}xs4all, dan regelen we iets anders…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.