App met drie nieuwe routes over Heuvelrug

Goed nieuws; een app met drie nieuwe, fijn gevarieerde wandelroutes rond pittoresk Amerongen. Ook voor je buitenlandse gasten, want tweetalig. (NB, Zie update onderaan deze pagina)

De routes voeren je door het oude dorp, over de top van de Amerongse Berg of langs het ‘wetland’ van de Bovenpolder. Tegelijk jojo-en ze je door de rijke geschiedenis en geografie van Amerongen, inclusief de Slag van Amerongen, de Galg en de Franse Keuken.

Screenshot Amerongen Inspireert op Everytrail

Gebruik van de app is eenvoudig. Je downloadt Everytrail, tikt zoekwoord Amerongen in en hoppa:  je smartphone of tablet gidst je de paden op en vertelt enpassant het verhaal van het gebied. Omdat alle teksten ook in het Engels beschikbaar zijn ook erg geschikt als je vrienden uit het buitenland over de vloer hebt en iets van Nederland wilt laten zien. Maar je kunt alles ook via web vanuit je luie stoel bekijken, door op het beeld hieronder te klikken.

Route, tekst en beeld zijn gemaakt onder de vlag van Aboemelle’s Geogames, het alter ego van hillridge, in opdracht van het platform Amerongen Inspireert. Opmerkingen en correcties -aboe moet het net als hillridge zonder eindredactie doen- zijn welkom op hillridge@xs4all.nl.

UPDATE 2014: Everytrail is al eerder overgenomen door Tripadvisor, die het nu de nek omdraait. Op web nog zichtbaar, de app zelf is er niet meer voor moderne smartphones. Helaas Pindakaas.

UPDate 2016: Everytrail blijkt te zijn overgenomen door Alltrails. Daar vind je de routes nu in conceptvorm.  Het gaat om de route Over de Top (over de Amerongse Berg) de route Onderlangs (langs de Bovenpolder) en de route Door het Oude Dorp.

Bovenstaande routes zijn dus wel te bezichtigen op web. Ik overweeg ze beschikbaar te stellen voor OnRoute, een Nederlands app-platform. Een stuks hebben zij zelf al gekopieerd, ter voorbeeld. Als je Onroute download en de code AI01 intikt krijg je hem te zien, in suboptimale vorm en met de helft van de oorspronkelijke inhoud, het Engels is geschrapt.

______________

Waardeer dit artikel!!

Bovenstaand stukje werd je gratis aangeboden. Als je dat waardeert en dat wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

NB: Zonder kosten, elke cent komt in het journalistenbeursje
Naar doneren, veilig en in twee kliks. Thnx!

Geef een reactie