De ecotoerist op Socotra moet het doen met nul sterren

Op het kwetsbare eiland Socotra probeert de internationale gemeenschap de Jemenitische chaos middels ecotoerisme buiten de boot te houden. Anders zou de unieke flora wel eens kopje onder kunnen gaan. (1258 woorden, vijf beelden)

In de loop van de dag strijken de handjesvol toeristen neer onder het lange rieten afdak, aan de mond van de brede baai van Ditwah, wettelijk beschermd natuurgebied. Aan de horizon het romige wit van een uitgestrekte branding, daarboven dikke wolken krijsende visdiefjes. Langs de vloedlijn rennen grote grijze krabben zijwaarts heen en weer. Dan trekt de Indische oceaan zich terug en komt het Socotraanse wad droog te liggen. Vissers oogsten spartelende pijlstaartroggen en enorme rood met blauwe krabben uit de modder, alles te koop voor drie dollar het stuk.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.