Droge Voeten op Socotra

De inwoners van Qadhab, een dorpje op Socotra, een geisoleerd Jementisch eiland in de Indische oceaan, hoeven niet meer bang te zijn voor de winterregens. De regelmatig overstomende wadi is voorzien van stevige oeverwanden.

Het was een mooi moment, die dag in januari, vertelt Thabet Khamis. De regens hadden huisgehouden als nooit tevoren op Socotra. Met bakken kwam het water vanuit de bergen naar beneden gerold. Uit eilandhoofdstad Hadibo kwamen de overheidsdiensten aangesneld, van de andere kant het leger, gewoon als ze waren bij hevige regen de inwoners van vissersdorp Qadhab te ontzetten uit hun onderwatergelopen dorp. Aangekomen troffen ze juichende menigtes, drie rijen dik, bovenop de damwanden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.