Overal rivieren


In Bosnië kom je belachelijk weinig medekampeerders tegen. Niet vreemd, als je bedenkt dat het aantal campings er op de vingers van twee handen te tellen is. Wel vreemd als je ziet wat het land aan rivieren, ruimte en natuurschoon te bieden heeft.
(2140 woorden, negen beelden)

Als we na een lange dag rijden door zes landen camping Aduna in Bihac binnenschuiven, worden we verwelkomd door Guy. Guy is onze buurman de komende week, en in het dagelijks leven een vriendelijke Belg. Guy komt al veertig jaar op de Balkan, vertelt hij met enige trots, en op de avondschool van Hasselt heeft Guy zelfs een mondje Servokroatisch geleerd. De Balkanoorlogen hebben Guy en zijn familie noodgedwongen even naar Italië doen uitwijken, maar niet voor lang. Al in 1995 was hij terug in Slovenië. Sindsdien schuift hij elk jaar weer een stukje op. Dit jaar is het Bosnië. Voor volgend jaar staat Kosovo op het programma. Maar nu moeten Guy en zijn Mathilde echt gaan. Guy: ”We hebben vanochtend lamsvlees besteld, janjetina. Zo zacht, zo heerlijk. Twee kilo’s. Die zullen zo langzamerhand wel gaar zijn.” Mathilde laat de handen over haar reeds welgevulde dijen glijden: ”Ach, d’r mogen nog best wat pondjes bij.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.