Ouderverenigingen trekken samen op

Op onderwijsbeurs NOT eind januari stonden de ouderverenigingen Pharos, HINT en Choochem voor de tweede maal als Koepel Hoogbegaafdheid belangstellenden uit de onderwijswereld te woord. Voor, maar vooral áchter de schermen trekken de ouderverenigingen -aangevuld met Mensa- steeds vaker gezamenlijk op. Met succes. ‘Uit deze samenwerking valt veel te halen. We kunnen nu gaan verzilveren.’ (1274 woorden) Ergens op de uitgestrekte onderwijsbeurs NOT staat het hoogbegaafdheidsplein; een expositieruimte betaald door het ministerie van OCW. Kleine verhoging, met infopanelen, koffie, zakje snoep, een grote ronde tafel en een bemanning van louter deskundigen op het gebied van hoogbegaafdheid. Alle dagen is het een komen en gaan van onderwijzers, pabo-studenten, leraren en schoolmanagers, alle dagen vliegen de folder en flyers het plein af. De consultants van het CPS en SLO, verzameld in het Landelijk Informatiepunt Hoogbegaafdheid, zijn goed vertegenwoordigd, net als de wetenschappers van het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek CBO. En aangevuld met een roulerend tweetal ervaringsdeskundigen van de koepel hoogbegaafdheid.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.