Driften met de billenschuiver

De eerste sneeuw van de winter viel te vroeg voor de Aanschaf, maar niet voor de vestiging van Slee Buitensport te Arnhem, waar eind november ineens twintig centimeter sneeuw op de stoep lag.
(1097 woorden, jan 2007 in Volkskrant/aanschaf)

De Arnhemmer, zag de sleeverkoper van Slee, ging alweer voor de traditionele klassieke houten slee, maar in toenemende mate ook voor de slee die in Arnhem onder de naam ‘billenschuiver’ door het leven gaat. Inmiddels is de voorraad billenschuivers weer aangevuld, via sleehandelaar de Boterbloem. De Boterbloem betrekt de sleetjes – er zitten er wel dertig in het assortiment –van de Thuringer sleefabriek KHW, een van de weinige Oost-Duitse successen van na die Wende.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.