Misleidt uw stand-by

Voor de angstigen, de vergeetachtigen en de milieubewusten onder ons is er sinds vorige maand de tv-protector. Angstigen hoeven niet langer te vrezen voor zelfontbranding van hun televisietoestel. Milieubewusten sparen er energie mee, vergeetachtigen hoeven niet langer de tv uit te zetten.
(eerder in NRC Handelsbld, Producten)

De tv-protector (TVP-102) bestaat uit twee onderdelen en misleidt daarmee de stand-by van uw televisie. Het ene onderdeel is een ontvanger die u tussen de televisiestekker en het stopcontact stopt. Het andere onderdeel is een klein plat doosje dat u bovenop, naast of onder de televisie plaatst. Het doosje registreert of de televisie aan of uit is. Zodra de afstandsbediening de televisie uitzapt, zendt het doosje een signaal naar de ontvanger, die op zijn beurt de stroomtoevoer afsluit. Zapt u de televisie weer aan, dan laat het doosje de ontvanger weten dat de stroom weer mag stromen en floept de tv weer aan. Nooit hoeft u meer naar het aan/uit knopje van de tv te bukken. Nooit meer hoeft u bang te zijn voor zelfontbranding. Bovendien spaart u jaarlijks een slordige 35 kWh aan stroom, toch weer een euro of zes. Anderzijds weegt het niet op tegen de aanschafprijs van de tv-protector: €50.

De tv-protector komt uit de koker van Hans Schreuder (MOY sustainable innovations). Hem stond het stand-by verbruik van allerhande apparaten nogal tegen. Uit onderzoek (van Novem) bleken standby’s, transformatoren en andere nutteloze rode lampjes verantwoordelijk voor wel 10% van het huishoudelijke energieverbruik. Dat moet anders en kan slimmer, dacht Schreuder en ging aan het werk. Al snel liep zijn plan om alle standby’s in een universele oplossing te vangen schipbreuk en ging hij verder met alleen de tv. In samenwerking met klikaanklikuit –fabrikant van handige afstandsbedieningen en draadloze deurbellen- ligt nu de tv-protector op de markt. De andere standby’s staan voorlopig in de ijskast.’

______________

Waardeer dit artikel!!

Bovenstaand stukje werd je gratis aangeboden. Als je dat waardeert en dat wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

NB: Zonder kosten, elke cent komt in het journalistenbeursje
Naar doneren, veilig en in twee kliks. Thnx!

Geef een reactie