Low cooking ((bijna) alles over de bbq)

Links in de grote hal van tuincentrum Overvecht staan de houtskoolbarbecues, rechts de gas en elektrabarbecues, uitmondend in glimmende buitenkeukens met rollend aanrecht. ”Als het een jong stel is,” zegt medewerker Ans, ”dan stuur ik ze naar links. Is de klant van mijn leeftijd, dan stuur ik ze naar rechts. Want jonge mensen moeten met vuur spelen. Oudere mensen gaan voor het gemak.” Update: The Best

Barbecuen, zegt Klaas Dijkstra, president van de Dutch Barbecue Associaton en barbecueleraar, gaat niet om de spullen, maar om de techniek. Eigenlijk, leert Dijkstra zijn cursisten, is barbecuen slow cooking op zijn best. Of eigenlijk low cooking, want essentieel is een ‘dalend’ vuur waarop het vlees, de vis of de groente gestaag boven kan garen, liefst onder een deksel.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.