Een zorgboerderij in Syrië

Syrische gehandicapten brengen geen rugzakjes geld mee naar de interreligieuze zorgboerderij Al Ard. Wel hernieuwde levensvreugde en toenadering tussen hun ouders.”Godsdienst moet in dienst staan van de mensheid, en niet andersom.”

Een kind zit uitdrukkingsloos met een stokje in de grond te roeren. Gehurkt, onder een boom, ergens in een dorpje in Syrië. Naakt, op een versleten hemdje over de schouders na. Om de rechterenkel hangt een ketting met dikke schakels, de andere kant zit om de boom. Vragen over die ketting worden later zuchtend beantwoord: ”De ouders schamen zich waarschijnlijk. Ze weten niet wat ze met zo’n kind moeten. Dus wordt het opgesloten, of gaat het aan de ketting.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.