Gelift Landschap

De daken van Nederland vergroenen. Vooral op de wat ambitieuzere kantoor- en bedrijfspanden liggen tegenwoordig veldjes die doen denken aan bergweide, toendra of steppe, vanwege de korte begroeiing van kruiden, lage grassen en vooral rotsplantjes in warme kleurschakeringen die gaande het jaar verschieten.

Zo’n vegetatiedak versluiert de verstening van Nederland door de bebouwing deels aan het oog te onttrekken; dat oog ziet niet louter beton en glas, maar een opgetild landschap met een gebouw eronder. De voordelen van een vegetatiedak zijn niet alleen van esthetische aard, een groen dak dempt ook geluid en temperatuurschommelingen. Goed om te weten is voorts dat het –mits goed aangelegd- de levensduur van uw dakbedekking verlengt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.