Thuisblijven is duurder; de reisleider als crisismanager

Te weinig auto’s, de bus te laat, het eten is niet lekker en wat voor schoenen moeten we aan. De reisleider van avontuurlijke reizen moet zowel lief als resoluut zijn en alle tegenslag 24/7 de baas zijn. De concurrentie is moordend, de beloning gering. 

De tafels in het Rode-Kruiszaaltje staan aaneengeschoven in een carré.  Achter de tafels nascholende reisleiders. In het midden Truus Zuidema, cursusleidster van de stichting Medizon. ‘’Ik ga het vandaag ook hebben over lijken’’, vangt Truus de cursus ‘basic life support’ aan. ‘’Stel: er kukelt er eentje om. Wat doe je? Praten, heel goed, je moet weten of ‘ie ‘t nog doet. Nee, niet meteen d’r aanzitten.’’

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.