(Stiekem) wandelen met kinderen: Franse Keuken

Voor ouders die hun kinderen niet mee naar buiten krijgen: stiekem een stukje wandelen middels een speurtocht voor op de smartphone. Revisited en aangepast.

menf230-napoleon

Een alter ego van Hillridge ontwierp de speurtocht al in 2009, in opdracht van het gebruikersplatform Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Met je smartphone (of GPS) loop je in pakweg anderhalf uur van het oude dorp Amerongen naar de pannekoeken van het Berghuis, een lekker bokbiertje in Buitenlust of gewoon terug naar je auto.

menfhucht

Geschiedenis

Je kinderen lopen voorop met de smartphone, via achtereenvolgens de Tabakschuren, de Colom, De Oude Bomen, de Frans Keuken, het Toppunt, de Princenveldse Hucht, de Leemkuil, de Eenzame Eik en het Paardenveld. Op elke locatie een korte blik in de geschiedenis, door de ogen van Floris en Melle, met vraag of opdracht, anders mag je niet verder.

menf230sigaar

Hillridge heeft de speurtocht gistermiddag ge(her)test en alles werkt naar behoren. Qua looks en feels misschien een tikje verouderd, inhoudelijk en qua toon nog helemaal up to date, want geschiedenis verandert niet.

Er is een kleine hickup omdat Staatsbosbeheer een aantal bordjes bij locatie Eenzame Eik heeft verwijderd. Daar kies je voor het pad in WZW-richting, in dit geval ook wel: rechtsaf.

Maar als je fout gaat wijst je smartphone je daar met klaroengeschal vanzelf wel op. Al kan dat even lang duren, gezien de acht mogelijke afslagen.

menfjagen

Hoe: Android en Iphone

Het spel speel je op Android-telefoons door de app whereyougo te downloaden uit de playstore, en vervolgens de cartridge Franse Keuken te downloaden (voor pocketPC) en in de folder van de app (volg hiervoor de aanwijzingen in whereyougo app) te plaatsen.

Voor de Iphone downloadt je de officiele app wherigo. Zoek binnen de app naar de cartridge Franse Keueken. (Je schijnt hetzelfde te kunnen doen via de app PiCo, maar die heeft Hillridge nooit getest. Meer info vind je hier.)

De oorspronkelijk website vind/vond je overigens hier, daar lees/las je ook hoe je het spel speelt op echte GPS-apparaten als Garmins Oregon en Colorado. Hier vind je nog een oude handleiding voor het spel met deze apparaten, als pdf

Veel plezier en hoor graag je feedback!

Andere wandelingen

ps Ook leuk voor volwassenen deze app, maar die kunnen eventueel ook de drie wandelingen van Amerongen Inspireert lopen. Platform Everytrail is opgegeten door Alltrails, dat de wandelingen niet meer publiceert.

Stichting Amerongen Inspireert is doende de wandelingen via het platform Abellife terug op de Amerongse kaart te zetten.

ps Wil je ook zo’n tailormade smartfoonpuzzlewandeling -de mogelijkheden zijn eindeloos- voor jouw hotel, organisatie of bedrijf neem dan contact op met abumelle|at|gmail.com

______________

Waardeer dit artikel!!

Bovenstaand stukje werd je gratis aangeboden. Als je dat waardeert en dat wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

NB: Zonder kosten, elke cent komt in het journalistenbeursje
Naar doneren, veilig en in twee kliks. Thnx!

Geef een reactie