Liever jagen met de camera

Met drie miljoen dollars aan Amerikaans ontwikkelingsgeld –USAID, a donation of the American people- is door de bergen van Libanon het Lebanon Mountain Trail (LMT) uitgezet. Het LMT is het eerste Lange-afstandswandelpad van het Midden-Oosten en voert de wandelaar ruim vierhonderd kilometer langs eeuwenoude dorpjes, diepe kluizenaarsgrotten en gigantische kloosters. (290 woorden, vier beelden)

Vogeljacht Libanon (5)
Verzamelde prooi, in een rugpand van de jachtjas

Doel is het opnieuw tot leven brengen van voetpaden uitgesleten door de voeten van Romeinen, Ottomanen en kruisridders. Gastgezinnen en gidsen in de verarmde dorpjes langs de route moeten profiteren van het ecotoerisme, dat bovendien de banden tussen de verschillende bevolkingsgroepen moet aanhalen. Het pad loopt hoog, langs de boomgrens van de rijkelijk met orientaalse eiken en pijnbomen begroeide bergen van Libanon.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.