En dit is het moment dat ontwikkelingshulp ophoudt en handel begint

Wat te doen met landen die de arm-land status gestaag ontgroeien, maar te kwetsbaar zijn voor helemaal geen hulp. PSOM, luidt het antwoord: een flinke financiële bijdrage voor marktpartijen die onzekere investeringen toch aandurven. Een voorbeeld uit Kaapverdië. (2276 woorden, tien beelden)

Vijf eeuwen geleden spoelden ze toevallig aan, op zoek naar nieuwe continenten. Portugese zeevaarders, met in hun kielzog handelaren en avonturiers en heel veel Afrikaanse slaven. Vijf eeuwen later zijn de tien eilandjes van de Kaapverden nog altijd niet enorm geschikt voor menselijke bewoning, want het is er eigenlijk te droog.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.