Dansschooltje in Praia

Muziek is een belangrijk exportproduct van Kaapverdië, de Atlantische archipel tussen Afrika, Europa en Latijns-Amerika. Het verenigt de culturen van alle windstreken in een aanstekelijke Latijns-Afrikaanse muziek en dans, die alle Kaapverdianen in het bloed zit. (442 woorden, beelden)

Een groepje jongeren hangt rond voor een hoekpand in het oude centrum van de Kaapverdische hoofdstad Praia. Het lage pand is hermetisch gesloten, op de brede deur prijkt in een halve boog een naam: ”.

_mg_3059
Niemand weet wanneer dansles precies begint (foto Nico te Laak)

Overal in Praia hangen mensen rond, veel werk is er niet, maar dit groepje toont zich meer energiek dan doelloos. Klopt, het wachten is op het moment dat de deuren van de associação zich openen en ze mogen gaan dansen in het dansschooltje.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.