Ethische beleggingsfondsen doen ook een beetje in wapens

Zodat u zeker weet dat u niet belegt in wapens’’, werft marktleider ASN de gewetensvolle belegger. Maar zeker is dat allerminst, beweert Frank Slijper, onderzoeker van het antimilitaristische AMOK: ‘’Ze moeten niet zo’n boude uitspraak doen. Ze kunnen best een toontje lager zingen.’’‘
(Maart 2001, 2433 woorden’)

Er klonk veel hosanna op de dag van het ethisch beleggen, eind vorig jaar (2000, red.). Bezoekers -‘onze achterban’ aldus directeur Ab Engelsman van de ethische belegger het Andere Beleggingsfonds (abf)- werden vergast op echte gamba’s, kunstige glazen vol wortelperensap en een vrolijk Latino-orkest. Symbolische gouden eieren werden rondgedeeld. Het ethische aandeel doet het immers goed, beter nog dan de ‘benchmarks’. En de inleg groeit, vijf maal harder zelfs dan de inleg op ‘gewone’ aandelen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.