In het land van de Denen. Een impressie van een roadtrip over een reuzenwaddeneiland, met zesentwintig beelden en elf anbefelinger

Denemarken is een soort mega-Texel. Dichtbij, mooi ruig, eetbaar, ruim en knus. Heel geschikt voor een rondje van een week of drie. Een impressie van een rondtocht door Danmark, inclusief zesentwintig beelden en elf exclusieve anbefelinger.

geologische wonderen op fjordeiland Fur
Booz en boodschappen

We komen Denemarken binnen via landelijke weggetjes en Aventoft, het laatste Duitse dorpje langs de noordoostelijke Waddenzee.  Op elke straathoek een benzinepomp, ertussen supermarkten met drank, rookwaar  en ander spul dat duurder is in Denemarken. Naast de ingangen glazen wachthuisjes, waar levensmoede Denen hun longen direct vol voordelige rook zuigen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.