Geen uitblinker

Zondagavond is Hedy d’Ancona zomergast. Ter voorbereiding een repub van een interview uit 2011, waaruit een veelzijdige vrouw tevoorschijn komt. Hedy d’Ancona bewoog en beweegt zich als oorlogskind, cabaretière, wetenschapper, feministe, moeder, televisiemaker, onderzoeker, politica, minister, vrouw van minister, auteur, opzij-oprichter, en nu: bestuurder en vrouw van een beroemd kunstenaar, in veel verschillende werelden. ‘Het is me eigenlijk allemaal een beetje komen aanwaaien.’ (1805 woorden)

Ik spreek Hedy d’Ancona voor tijdschrift Talent -over onderwijs en hoogbegaafdheid- in het keukentje van haar grachtenpand aan de Amstel, tegenover de Magere Brug. De hulp doet open, Hedy is er nog even niet. Het gesprek verloopt zonder bijzonderheden en dat vindt zijn weerslag in de tekst. De foto’s maken we in de tuin, daarvoor schrijden we eerst even door het huis, Hedy druk bellend. De muren hangen vol met werk van Aat Veldhoen, Hedy’s vriend.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.