Die hersenen, dat was het

Na de Uitblinkers junior ruimt Talent komend jaar plaats in voor Uitblinkers senior: mensen die kunnen terugkijken op een leven vol prestaties. In de eerste aflevering van deze nieuwe serie: Prof. dr Herman van Praag (1929), emeritus hoogleraar psychiatrie, schrijver en publicist. ‘Die hersenen, dat was het. Ik heb het ook nooit willen eten, hersenen.’ 

Talent

Ik ben mijn hele leven bezig geweest met het meest fascinerende probleem dat de mensheid kent: de relatie tussen hersenen en gedrag. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat die miljarden hersencellen de basis leggen voor de mogelijkheid van gedrag. Dat uiterst complexe gedrag dat we hebben, en dat rijke emotionele leven. Hoe is dat verankerd in de hersenen. Dat is het kernmysterie. Dat wordt nooit opgelost, denk ik.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.